Husqvarna bröt trenden och vann hemma

Svagt spel och noll poäng på hemmaplan, men ikväll tog Husqvarna tre poäng genom att besegra Visby med 1-0. IFK Värnamo tappade en ledning mot Torslanda och förlorade med 1-2.

- Otroligt skönt att vinna med tanke på hur vi har underpresterat här hemma, sade målskytten i HFF, Christoffer Bengtsson.

I andra halvlek brände Husqvarna en straff.

- Det gav Visby ny energi och vi hade lite tur, för dom hade tre-fyra farliga målchanser. Tio poäng är i alla fall en godkänd start, sade Bengtsson.

* * *

Marcus Clewåker gav IFK Värnamo ledningen mot Torslanda efter en halvtimmes spel på Finnvedsvallen. 1-0 var ställningen i paus, men kort efter halvtidsvilan kom kvitteringen som en kalldusch. Inte nog med det. I slutet av matchen gjorde Torslanda 2-1 också och IFK Värnamo är kvar i bottenskiktet.

* * *

Myresjö är ny serieledare i i div 2 mellersta Götaland. En hotande förlust mot Motala vändes till seger under matchens sista tio minuter. Då var ställningen 0-1, men efter mål av Jerker Einarsson och Kujtim Berisha blev slutresultatet 2-1.

* * *

I damernas div 2 nordöstra Götaland besegrade Mariebo på bortaplan Ormaryd med 1-0 och Mariebo är i topp på tabellen.

- Vi gjorde ingen av våra bättre matcher, men har en härlig inställning. Tre poäng är vi mycket nöjda med, sade Therese Alfheim.