Bantat hus för musik och teater

Smålands musik och teaters planerade hus vid Munksjön i Jönköping har nu krympts med en fjärdedel, och i morgon ska det nya förslaget presenteras för landstingsledningen och kommunledningen.

För två månader sedan presenterades det vinnande förslaget till ett nytt sk SMOT-hus i Jönköping. Genast stod det klart att huset var för dyrt och för att det överhuvudtaget skulle bli aktuellt med ett nybygge var man tvungen att banta bort 1/4 av det vinnande förslaget.

Det första förslaget blev alltså för dyrt, och det har nu bantats från 16.000 kvadratmeter till drygt 12.000. Det innebär bland annat att en dansscen plockats bort.

Erik Pålsson, direktör för landstingsfastigheter säger till nyheterna att han är nöjd, och att arkitekten också tror på det nya förslaget.

Framförallt är det bi-utrymmen som man tagit bort, expeditioner, loger, verkstäder mm.

Antalet scener och publikplatser har man inte rört. Men däremot så kommer större musikteateruppsättningar att få hålla till i det nuvarade konserthuset på Elmia, det säger Erik Pålsson, direktör på landstingsfastigheter till SR Jönköping.