Björcks avhopp möts med förvåning

Riksdagsmannen och riksdagens förste vice talman Anders Björck från Bashult utanför Jönköping, ska bli landshövding i Uppsala, enligt Sveriges Televisions rapport. Regeringen fattade beslutet i går och det ska offentliggöras i dag vid en presskonferens
Anders Björck lämnar därmed alla sin politiska uppdrag och därmed drabbas partiet på riksplan av ännu ett tungt avhopp. Avhoppet gör att Magdalena Andersson från Jönköping istället blir riksdagsledamot efter Anders Björck. - Omtumlande. Jag får väl ta till mig det här ordentligt när det bli officiellt, säger Magdalena Andersson. Hon säger samtidigt att hon är förvånad över att Anders Björck blir landshövding. - Det känns kluvet att en så skicklig parlamentariker lämnar riksdagen. Anders Björck är 58 år och har varit i riksdagen sedan 1969. Under den borgerliga regeringen 1991-1994 var han försvarsminister. Nyheterna har försökt nå Anders Björck för en kommentar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".