Magdalena Andersson svarar på moderat kritik

Moderata riksdagsledamoten Magdalena Andersson från Jönköping bemöter nu Per-Anders Johanssons kritik mot regeringens vårdpolitik.
- Pengarna kommer inte på något sätt att brinna inne, men de ska inte heller läggas i något svart hål, säger Magdalena Andersson.

Kritiken framfördes av flera moderata landstingspolitiker, däribland Per-Anders Johansson i Jönköpings län. Den bestod bland annat i att de 500 miljoner som ska användas till psykiatrin, fortfarande inte har fördelats ut till landstingen.

Magdalena Andersson, som är moderat liksdagsledamot från Jönköping och arbetar i sociala utskottet, menar att regeringen behöver mer tid att utreda var behovet inom psykiatrin är störst och hon kan inte ge något besked om när fördelningen till varje landsting blir klar. Men hon tror att besked ska komma inom närmaste tiden till varje enskilt landsting.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".