Div 1 södra: Vinst för både Husqvarna och Värnamo

Marcus Nobell blev tremålsskytt när Värnamo vann med 4-1 på Gotland mot Visby/Gute. Husqvarna tog en fin skalp genom att besegra erkänt hemmastarka Qviding med 2-1.

Segern för IFK Värnamo var extra viktig eftersom Visby/Gute är ett lag som Värnamo ska kunna slå. Och det blev en gotlänning som sänkte gotlänningarna. Marcus Nobell gjorde tre mål. Rasmus Högberg gjorde också ett och faktum är att Värnamo gjorde alla mål. Visbys 1-0 var faktiskt ett självmål.

- Det var en tung start, men det löste sig ändå. 3-1 punkterade matchen, sade Nobell om sitt mål i den 73:e matchminuten.

Husqvarna åkte till Göteborg för att spela snålt och möjligen få med sig en poäng mot Qviding. Men speakern såg till att få bortalaget extra taggade!

- Speakern välkomnade oss på uppvärmingen med att säga att här har inget bortalag tagit tre poäng. Då kändes det i gruppen som att det var dags att visa lite, sade tränaren Thomas Erixon.

Christoffer Bengtsson gjorde 1-0, men Qviding kunde kvittera. Michel Haidari gjorde 2-1 i slutet av första halvlek och det blev också slutresultatet.

Husqvarna klättrade i tabellen och är nu trea.

- Vi tittar neråt i tabellen och vårt mål är att hänga kvar i första hand. Vi har många unga spelare som vi ska spela in i laget och skulle vi vara bland dom två bästa så är det bara en bonus, sade Erixon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".