Stefan Lindkvist (mf), Eva Nilsson (m) och Joakim Stenberg (mf) höll presskonferns och försvarade sig mot kritiken. Foto: Alexandra Peterson

Revisorerna i Mullsjö polisanmäls?

Det kan bli aktuellt att polisanmäla revisorerna i Mullsjö kommun. Det säger kommunalråden för Mullsjö framtid, Joachim Stenberg och Stefan Lindkvist.

De, och kommunalrådet Eva Nilsson (m), känner sig personligt påhoppade av kritiken i rapporten som kom förra veckan.
-Jag accepterar inte att man dömer ut mig i en rapport som blir offentlig på det här viset, att jag inte gör det jag har betalt för, säger Joachim Stenberg.

Rapporten, som byggde på intervjuer med tjänstemän och politiker, handlade bland annat om att kommunalråden led brist på kompetens och engagemang, att de inte deltog på möten och var svåra att nå.

Just nu tittar jurister på Sveriges kommuner och landsting på rapporten för att göra sin bedömning.

-Jag känner inte igen mig alls i beskrivningen, säger Stefan Lindkvist.
Han och de andra två kommunalråden tror att rapporten är en konspiration, skriven av en person.
Men det är fem personer med olika partitillhörigheter som skrivit under rapporten och flera av de som Nyheterna talat med säger att allt gått rätt till och att alla fem står för allt som står i rapporten.
Men för Joakim Stenberg är rapporten obegriplig.
-Jag förstår inte bristerna de talar om. De är ute efter något annat. Det är en konspiration, och jag funderar på att göra en polisanmälan, säger han.

Alexandra Peterson

alexandra.peterson@sr.se


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".