Detur slutar flyga från Jönköping

Detur slutar flyga från Jönköping, och ställer in alla sina flygresor från Jönköping från och med juni. De som redan har bokat biljetter måste istället åka från Göteborg och betala ett dyrare pris.

Tänk dig att du bokar en billig resa från Jönköping till Turkiet för hela familjen. Men veckan efter ställs flygningen in, och den enda ersättning du får är 300 kronor, men pengarna du har lagt ut får du inte tillbaka förrän veckan efter, och någon ny resa för samma pris finns inte. Istället blir du erbjuden en resa från Göteborg som är 3000 kr dyrare. Det hände Jessica Odqvist och hennes familj i Bankeryd:

- Man blir jättearg och irriterad när man bställt en resa, och så ställer de bara in. Det är konstigt att man på några dagar kan sätta in en kampanj, och sen ta bort den, säger hon.

Trots att Detur visste att de kanske skulle ställa in resan veckan efter, eftersom de hade för få resenärer, gick de ut med en annons där de erbjöd 1000 kronors rabatt per person för att locka fler, och det var dom biljetterna som Jessica Odqvist och hennes familj köpte.

Men Viveka Björkman som är marknadschef på Detur tycker ändå inte att det var ett misstag att gå ut med annonsen.

- Nej, det har ingenting med saken att göra. Det är försök som vi gör. När vi ser att det inte fungerar ställer vi in, säger hon.

Nu ställer Detur in alla sina flygningar från Jönköping för gott, eftersom företaget får för få resenärer.

Men Jessica Odqvist och hennes familj vill ändå inte åka med Detur igen.

- Vi har hittat en annan resa. Detur tänker jag inte boka igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista