Ingen polisanmälan mot kommunrevisionen i Mullsjö

Stefan Lindkvist, kommunalråd i Mullsjö kommer inte att polisanmäla kommunrevisionen i Mullsjö.
Det var ju efter revisionens kritiska rapport om hur kommunalråden i Mullsjö skötte sina uppdrag som diskussionen om en polisanmälan började.

Det kommer inte att bli någon polisanmälan mot kommunrevisionen i Mullsjö. Ialla fall inte från kommunalrådet Stefan Lindkvist. Han säger till Nyheterna att för hans del är det bara att svälja kritiken och han tror att sanningen kommer att komma fram till slut.

Som vi tidigare berättat anser han att revisionens kritik är ett personligt påhopp och han känner sig oskyldigt anklagad för att missköta sitt uppdrag som kommunalråd.

Även Joakim Stenberg har haft planer på en eventull polisanmälan. Han kommer dock att vänta in hur kommunfullmnäktige ställer sig till revisionens rapport.

Om fullmäktige anser att han inte skött sitt jobb så kan det leda till ett civilrättslig prövning och då innebär det att Joakim Stenberg blir misstänkt för ett brott. Eftersom Stenberg också arbetar som väktare och inte får ha några brottsmisstankar riktade mot sig för att få arbeta, så kan det för hans del därför bli aktuellt med en motanmälan. Han känner sig personligt kränkt av anklagelserna.

I kväll sammanträder kommunfullmäktige i Mullsjö men då kommer revisionsrapporten inte att tas upp till diskussion. Den kommer bara att delas ut till ledamöterna.

Att den inte kommer diskuteras ivkäll beror på att den lämnats in för sent och då säger lagen att man måste vänta till nästa fullmäktige.

Så det troligste är att den kommer tas upp på det extra fullmäktige som ligger inplanerat den 27 juni.