J-Södra föll i derbyt

J-Södra förlorade smålandsderbyt mot Öster med 0-2.
- En jämn fight. Jag är inte alls missnöjd med mina spelare. Vi låg rätt i positionerna, men hade inte tillräcklig spets framåt, menade J-Södratränaren Olle Nordin.

Derbyt, som var det första i seriesammanhang mellan lagen på 38 år, bjöd inte på någon riktigt sevärd fotboll. Värmen på Stadsparksvallen var påtaglig och påverkade spelarna märkbart.

Södra, som fortfarande inte vunnit på hemmaplan, stod upp bra mot namnkunniga Öster, men hade svårt att skapa riktiga farligheter framför mål och när Öster gjorde 1-0 genom Helgi Danielsson så blev det uppförsbacke för Södra.

Trots stundtals bra spel så skapade J-Södra inte många riktiga chanser, utan istället kunde Öster avgöra på övertid då Pavel Zavadil kunde lobba in bollen i ett tomt Södramål efter en misslyckad utflykt från annars duktige Ivo Vazgec.

Tredje mållösa matchen i rad

För J-Södras del var detta den trejde raka förlusten och värre är att man har 0-8 på dessa matcher. Inte ett enda mål framåt och mot Öster var man inte heller nära. Bara två skott på mål på 90 minuter är svagt, men Olle Nordin är inte orolig.

- Jag oroar mig inte om vi fortsätter att spela så här och visar rätt attityd, sade Nordin.

Han kan i alla fall glädja sig åt att det ser bättre ut på skadefronten. Igår gjorde mittfältaren Magnus Kjellsson ett inhopp, efter ett tio månader långt skadeuppehåll.

Öster och J-Södra har inte mötts på 38 år i seriesammanhang och den rätta derbykänslan saknades, även om det stundtals var rejäla tag på plan. Olle Nordin hade en del synpunkter på domarens insats.

- 4-21 i frisparkar är enormt och jag vet inte om jag varit med om det tidigare. Jag kan i alla fall ha en stillsam fundering på varför det blev så, sade Nordin.