Tystnad i Vetlanda efter kommunrevisionens kritik

Före detta ordförande i Vetlandas socialnämnd Ejlon Johansson vill idag inte kommentera den skarpa kritik han fått i revisorernas rapport som kom igår.

Bakgrunden är det uppmärksammade fallet Louise - flickan som fick bo med sin våldsamme och missbrukande pappa i flera år utan att socialförvaltningen ingrep.

Revisionen kritiserade bland annat Ejlon Johansson - som då var ordförande i socialnämnden - för att inte har sett till att en anmälan om Louise blivit behandlad och riktigt återrapporterad till nämnden. Socialnämnden ska inte ha tagit sitt fulla ansvar för vad som skett i socialförvaltningen utan många politiker har inte förstått vilket stort ansvar dom haft för verksamheten.

Ejlon Johansson säger nu till Nyheterna att han håller på att gå igenom kritiken med sitt parti - folkpartiet - och att han inte vill ge några kommentarer förrän efter nästa fullmäktigemöte - som är om en vecka.

Enligt revisionen ska relationen mellan politikerna och socialchef Ola Götesson ha varit dålig. Även Götesson får hård kritik - bland annat ska han inte ha respekterat politikernas beslut, och ibland ska han ha vänt sig till andra politiker i kommunen för att få igenom sin vilja. Vi har idag försökt att nå även Ola Götesson men utan att lyckas.