Känd brottsling återigen misstänkt för misshandel

En känd våldsbrottsling och kampsportare från Jönköping har häktats som på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel. Bland åklagarens starkaste bevis finns en nästan tre minuter lång videofilm där kampsportarens medhjälpare filmade den nästan tortyrliknande misshandeln

Den nu 25-årige våldsmannen har ett långt straffregister och en lång rad grova misshandelsfall bakom sig.

Förra året kom det dock tecken på att han skulle ha vänt utvecklingen till det bättre. Han gick i nykterhetsbehandling i öppenvården och hade börjat träna kamsport och också nått stora framgångar. Då såg det ut som om han lyckats hitta utlopp för sina aggressioner på träningsgolvet istället för på stan.

Men under våren verkar det mesta ha gått fel. Och den förklaring som skiner igenom under häktningsförhandlingarna är svartsjuka. Han misstänks nämligen för misshandel av sin före detta flickvän vid två fall.

I samband med en husrannsakan hos kampsportaren kom polisen också över en videofilm som visar en mycket grov misshandel av en ung man.

Själv hävdar kampsportaren att filmen visar ett låtsasslagsmål som han spelat in tillsammans med kamrater. Men offret vågar prata med polisen av rädsla för att något ska hända honom eller hans familj.

Enligt vad nyheterna erfar så pekar andra uppgifter på att offret hotats till att ställa upp. Och Rättsmedicinalverkets yttrande talar också sitt tydliga språk. Men med hjälp av patientjournaler och genom att granska filmen så växer bilden av en tortyrliknande misshandel fram, en misshandel som fortsätter långt efter att offret svimmat.

Offret anfalls på filmen och ger sig aldrig på 25-åringen. Den unga mannen slås ner, knäas i ansiktet, faller omkull, sparkas upprepade gånger när han ligger ner. Spark på spark träffar huvudet.

Efter en minut ligger offret utslaget på marken. Då fortsätter 25-åringen med att utdela knytnävsslag mot könorganen och sparkar honom mot hjässan. Han vänder honom på mage och sparkar honom kraftig mot könsorganen.
Men trots att den utförliga misshandeln finns på film så återstår det för åklagaren att bevisa att offret inte var med på det. Och som det ser ut nu vill inte den misshandlade mannen vittna, eller berätta vad som hänt, av rädsla för gärningsmannen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".