Nya översvämningar i Ingatorp

Åskskurarna i natt orsakade lokala problem i redan översvämningsdrabbade Ingatorp. Det konstaterar räddningstjänsten efter att ha sammanställt läget i länet.

Och imorgon kväll väntas ett nytt regnområde komma in över länet.

I Ingatorp kom det 25 millimeter regn på 25 minuter i natt och flera fastigheter, bland annat redan vattenskadade äldreboendet Solgården, fick in vatten.

Reningsverket delvis ur funktion
Kritiska platser förutom Ingatorp är centrala Eksjö, områdena runt Rosjön och Anebysjön och reningsverket i Frinnaryd i Aneby kommun som är delvis utslaget. Något som innebär att man ska undvika vattnet i Svartån eftersom avloppsvatten rinner ut där jut nu.

Annars beskrivs situationen i länet som stabil och vattennivåerna sjunker. Men i morgon kväll väntas ett nytt regnområde nå länet och ge skurar under ett dygn.

Ingen oro inför nytt regnväder
Men brandingenjören Samuel Nyström säger till Nyheterna att dom mellan 10 och 30 millimeter regn som väntas inte är speciellt oroande.

Vattennivåerna kommer inte att bli så höga som dom varit under veckan och Räddningstjänsten har gott om resurser i form av pumpar, sandsäckar och barriärer om det skulle bli aktuellt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".