Husqvarna vägrar måla hemma

I fotbollsettan vägrar Husqvarna FF att göra mål på hemmaplan. Nu har laget spelat tre matcher i rad hemma på Vapenvallen utan att göra mål och på sju hemmamatcher har de totalt orkat med två mål. Tredje raka 0-1-förlusten kom igår mot Västra Frölunda.

- Tycker de pressar tillbaka oss rejält i första halvlek och i andra halvlek får de ett riktigt billigt mål när jag tappar bollen i början av halvleken säger annars duktige målvakten i HFF, Kim Karlsson.

Men faktum är att Husqvarna stundtals spelar riktigt duktig fotboll och hade de bara haft en målskytt i form hade de förmodligen vunnit igår, för under framförallt andra halvlek såg det lovande ut. Ett billigt frölundamål i början av andra halvlek förstörde dock kvällen.

- Jag missbedömde studsen lite, den studsar upp lite högre än vad jag trodde och den träffar bröstkorgen och går rätt ut. Deras gubbe kommer först på den, det är billigt och det får jag ta på mig.

Men målvakten Kim Karlsson ska inte lastas för förlusten, han svarade för en hel drös fina räddningar. Däremot vet han vad han önskar sig nu när det åter är tillåtet att köpa spelare.

- Ja, en målskytt vore ju inte fel, säger Kim. Kanske blir han bönhörd, envisa rykten placerar en anfallare från Råslätt i Husqvarna.

Husqvarna FF - Västra Frölunda 0-1 (0-0)
48’ 0-1 Västra Frölunda Mohammed Ali Khan

Byten HFF:
28’ in Adam Eriksson ut Mattias Karlsson
67’ in Patrik Stenebrand ut Emmanuel Esam

Byten VF:
74’ in Jonas Gustavsson ut Mohammed Ali Khan

Varningar HFF:
Tom Juna, Mattias Andersson

Varningar VF:
Mohammed Ali Khan, Joakim Olsson, Jonas Gustavsson

Publik: 425

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".