1 av 2
Polisen spärrade av området. Foto: Eric Moreau/SR.
2 av 2
Polisen använde hundar i jakten på rånarna. Foto: Eric Moreau/SR.

Rån mot Svensk kassaservice

Två maskerade rånare slog till mot Svensk kassaservice i Jönköping klockan tio på lördagsförmiddagen. Ett vittne på platsen lyckades identifiera en av rånarna.

De två gärningsmännen lämnade Svensk kassaservice på Barnarpsgatan till fots i riktning mot Torpa.

I flykten sprang en av rånarna in på det närliggande konditori Napoleon, och knuffade människor omkring sig i språngmarschen.

Personal bakbunden
– Han började springa iväg. Jag får bara se honom bakifrån så jag ser honom aldrig direkt. När jag kom in på konditoriet får jag veta vad som hänt och efter en stund kom personalen från Svensk kassaservice hit med fastbundna händer och sagt att de blivit rånade, säger vittnet Erik.

Det finns inga uppgifter om att någon ska ha kommit till skada vid rånet.

Polisen meddelar att rånarna, som väntade på personalen innan öppning, fick med sig en summa pengar. Men exakt hur mycket är oklart.

Vittne identifierade rånare
Polisen har pratat med vittnen på platsen och sökt av de närliggande gatorna efter personer som stämmer in på rånarnas signalament.

– Jag kände igen personen och vet på ett ungefär vem det är, säger vittnet Markus till Nyheterna.

En teknisk undersökning av brottsplatsen pågick under lördagen och polisen uppskattade spaningsläget som positivt. På åtminstone en av gärningsmännen fanns ett gott signalament.

Mikael Kulle
mikael.kulle@sr.se

Eric Moreau
eric.moreau@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".