Lägesrapport från lag-SM i Hok

Lag-SM för damer på golfbanan i Hok pågår för tredje dagen. Av arton tävlande lag är två från Jönköpings län - Vetlanda och Hook.

Tjejerna i hemmalaget Hooks golfklubb har lyckats vända efter en svag inledning under onsdagen som var första tävlingsdagen.

En av Hook-spelarna, Linda Sörensen, gav Nyheterna en kort sammanfattning av läget när 13 hål var avverkade under förmiddagens tävling.

- Det går bättre idag, mycket bättre.

Efter onsdagen låg de tolva. Igår åtta. Nu gäller det att sega sig upp ytterligare ett par placeringar. Målet är att hamna bland de fem bästa.

De mesta framgångsrika från Jönköpings län är systrarna Svenningsson från Gislaved - men de spelar för Växjö. De ligger tvåa. Koncentrationen är stor. Jag försökte intervjua en av dem.

- Så kan du bara inte göra. Vi är ju precis mellan hålen, sa hon.

Sånt kan man inte annat än respektera.

Stor åldersskillnad

Åldersspridningen är stor i golf. Yngsta deltagare är bara tretton år. Äldst är 49-åriga Marie Wennersten från Lunds akademiska.

- Det är ju det som är tjusningen, att man fortsätta fastän man börjar få några år på nacken, skrattar hon.

Nu har Linda Sörensen och Elisabeth Larsson från Hooks golfklubb hunnit gå runt banan.

- Det gick lite trögt på slutet, men vi kämpade väl.

Efter förmiddagens tävling lyckades de faktiskt landa på en femteplats. Vetlanda golfklubb har lyckats sämre och ligger på plats nummer fjorton.

Barsebäck leder fortfarande följt av Växjö med Gislavedsbördiga systrarna Svenningsson. I morgon lördag avslutas Lag-SM för damer i Hok.

Peder Losten

peder.losten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".