Socialnämndens ordförande polisanmäld

Socialnämnden i Nässjö vill placera en sju månader gammal bebis i familjehem, men det vill inte mamman och polisanmäler nu nämndens ordförande.

Socialnämndens ordförande i Nässjö, vänsterpartisten Wiveka Forell-Karlsson, har nu fått två polisanmälningar på sig. Bakgrunden är att nämnden vill ta ifrån en kvinna hennes sju-månadersbebis och placera barnet i ett familjehem.

Mamman har anmält nämndordföranden och nu gör  föreningen Stulen barndom detsamma.

Tidigare problem

Mamman har tidigare haft problem som gjort att hon har behövt hjälp från både vården och socialtjänsten. Och hon har barn från tidigare förhållanden som har omhändertagits och placerats i familjehem.

Socialtjänsten i Nässjö har upprättat en vårdplan för henne och i den föreslår man att hon ska ta hand om sitt senaste barn - som nu är sju månader.

Mamman tycker att hon har följt vårdplanen men trots detta har socialnämden avslagit den. De vill att en ny plan ska tas fram och i den ska det istället ingå att barnet ska placeras i ett familjhem.

Stulen barndom anmäler

Föreningen Stulen barndom, som driver flera fall med fosterbarn som farit illa har nu beslutat sig för att hjälpa Nässjökvinnan - och även de gör en polisanmälan mot Wiveka Forell-Karlsson.

Presstaleman Peter Lindberg i Aneby förklarar varför man tar sig an fallet.

- Den här mamman har fullföljt allt men nämnden går ändå emot.

Éric Moreau

eric.moreau@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista