Nässjöpolitiker säker på sin sak trots polisanmälan

Socialnämndens ordförande i Nässjö, vänsterpartisten Wiveka Forell-Karlsson, känner idag ingen oro för det faktum att hon blivit polisanmäld.

Nyheterna berättade tidigare idag att hon polisanmälts eftersom nämnden vill ta ifrån en mamma hennes barn och sätta barnet i familjehem.

Mamman har följt en vårdplan som tjänstemän tagit fram, men nu avslås den planen av nämnden, för det är den naturliga gången tycker Wiveka Forell-Karlsson.

Tidigare stöd

Som vi tidigare berättat så har mamman haft problem som gjort att hon har varit i stort behov av hjälp och stöd från både psykriatrin och socialtjänsten. Mamman har flera barn från tidigare förhållanden - som hon inte har kunnat ta hand om - och därför har de omhändertagits och placerats i familjehem.

Och trots att kvinnan har haft allvarliga problem har individ- och familjeomsorg i Nässjö gjort den bedömningen att mamman denna gång ska klara av att ta hand om sitt barn.

Men nämnden gör alltså en annan bedömning och menar att barnet bör omhändertas och placeras i familjehem.

Goda skäl

Wiveka Forell-Karlsson säger att de har haft goda skäl för sitt beslut att avslå vårdplanen. Hon vill inte kommentera det enkilda fallet men säger till nyheterna att de fall som varit uppmärksammade som Bobby- och Louise-fallen har gjort att man har tittat över sina rutiner

- Jag kan inte påstå att vi har varit slarviga innan men det är klart att alla tittar över sina rutiner. Det var i samband med anmälningar som Louise som man ifrågasatte hur man kunde göra så många anmälningar utan att man gjorde något, säger Forell-Karlsson

Wiveka Forell-Karlsson har förståelse för att personer gör en polisanmälan för det är inga lätta beslut att ta när det gäller den här typen av ärenden.

- När människor hamnar i den här situationen så förstår jag att det är väldigt upprörande. Det är inte alls svårt att förstå det, säger hon.

 Erik Moreau
 erik.moreau@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista