Länssimmare briljerar i SM

Sim-SM i Halmstads tredje dag kantades av åskbyar och skyfall, men också av lysande siminsatser på sprintsidan från vårt län.

Jonas Claar från Jönköping simmade hem 1 500 meter fritt i en helt överlägsen stil, även om han var en och en halv längd och 50 sekunder efter Stefan Perssons 20 år gamla svenska rekord. Dessutom tog Erika Hegestig, också från Jönköping, silver i distansen 4X100 m fritt.

Therese Alshammar tog hem SM-guldet på 50 meter fjäril på 25,87. Det måste man benämna som en världstid trots de usla väderförhållandena, och det är en tid som bara en simmare har slagit tidigare i år. Täbys Cecilia Rasmusson och Sundsvalls Anna-Karin Kammerling hade inte en chans mot Therese.

Josefin Lillhage från Väsby håller världsklass på de längre distanserna. I går vann hon som väntat SM-guld på 200 meter fritt.

Lillhage tog också SM-guld tillsammans med lagkompisarna i Väsby, Ida Sandin, Petra Granlund och Malin Svahnström. De avslutade den mycket regniga fredagen med svenskt rekord i lagkappen på 4x100 meter fritt på 3.46,05.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista