Fullt fokus på bridgefestival

Det rådde stor koncentration när den trettonde bridgefestivalen inleddes på Elmia i Jönköping i helgen. I andra sporter kan man dopa till sig starkare och uthålligare muskler, men kan man dopa till sig större koncentration?

Sammanlagt finns 2000 spelsugna par på plats som kommer att drabba samman i olika omgångar. Under helgen spelas bland annat damernas kval och final.  

Någon doping finns inte inom sporten men man spelar många matcher och det kan var jobbigt att hålla koncentrationen uppe. Men tävlingsledare och domare i dam-SM, Carl Ek från Skövde, kan garantera att bridge är en ren sport.

-Dopa sig med kaffe och sånt för att hålla sig pigg går ju alltid att göra men det hjälper ju inte att ta några otillåtna medel. Fusk det förekommer inte inom bridgen, säger han.

Agneta Svenberg från Varberg är med i SM för andra gången och hon säger att mineralvatten och att ställa sig upp med jämna mellanrum är bra knep för att hålla sig vaken och alert.

-Jag kör i förväg med mental träning med hjälp av band, koncentrationsträning, säger Agnetas kompis Britt- Marie Frankael, också från Varberg.

Reporter: Éric Moreau
eric.moreau@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista