Olika versioner om knivbråk

En 28-årig Sävsjöbo ställdes idag inför rätta vid Eksjö tingsrätt för bland annat mordförsök.

Men den misstänkte mannen nekar till anklagelserna och menar istället att det är han själv som blivit utsatt för knivhot.

Det var den 30 juni i år som 28-åringen kom till en fest i centrala Sävsjö där han sökte upp en 21-årig man. Åklagaren menade att han hade för avsikt att döda honom och yrkade på minst sex års fängelse. 

Han menar att det var 28-åringen som hade en kniv med sig och att 21-åringen fick kämpa för sitt liv när den åtalade gav sig på honom.

Olika versioner

De båda inblandades versioner om vad som hände skiljer sig helt. Den misstänkte mannen hävdar att det var han som blev attackerad med kniv.

- Det är ju upp till åklagaren att bevisa vad som har hänt, säger 28-åringens advokat Hans Christian Renström.

Minnesförlust

Vittnen som var med på festen har hörts och deras versioner stämmer mer överens med 21-åringens berättelse. Men ett av åklagarens vittnen fick total minnesförlust i rättssalen i Eksjö idag. Han lämnade ett detaljerat vittnesmål under polisförhöret men under rättegången kom han inte ihåg något alls.

- Obegripligt, tycker chefsåklagare Anders Nyström.

Domen meddelas den 8 augusti och fram till dess ska 28-åringen sitta kvar i häktet.

Éric Moreau

eric.moreau@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista