Miltals koppartråd stulen

Nu i veckan har två stora stölder av koppar skett i länet. I helgen stals ett halvt ton kopparlina från en arbetsplats i Bruzaholm. Och igår upptäcktes en ännu större stöld hos Banverket i Nässjö.

Sammanlagt en mil koppartråd till ett värde av nästan en miljon kronor var borta vid stölden i Nässjö. Det var åtta trummor som vägde ett och ett halvt ton styck.

Torbjörn Roxå som är chef på Banverkets Materialservice i Nässjö är förvånad att tjuvarna klarade stjäla så mycket utan att bli upptäckta.

-Att baxa runt de här koppartrummorna på ett och ett halvt ton styck, det är inte lätt. Åtta stycken såna trummor, jag är förvånad.

Torbjörn Roxå förvånas över att man vågar göra något sånt här. Förrådet är öppet dygnet runt och ändå lyckades man stjäla såna mängder koppar.

-Jag vill inte föregripa polisens utredning men jag tycker inte om det här. Det hade varit bättre om de hade kört rakt igenom grinden och väggen och bara kraschat in som de gör vid stölderna på växlingskontoren, det här gillar jag inte, säger Torbjörn Roxå. 

Reporter: Odd Clausen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista