24-åring från Värnamo åtalas för våldtäktsförsök

Den 24-årige man från Värnamo som sitter häktad, misstänkt för ett våldtäktsförsök i Bredaryd, har nu åtalats vid Jönköpings tingsrätt. Åtalet gäller Försök till våldtäkt och hemfridsbrott. 24-åringen nekar till brottet.

24-åringen ska enligt åtalet ha trängt sig in hos en kvinna i 20-årsåldern i hennes bostad i Bredaryd. Där har han ryckt tag i kvinnan och försökt tvinga henne till samlag. Kvinnan har då skrikit och kämpat emot och på egen hand lyckats stoppa våldtäktsförsöket. När 24-åringen greps kunde han snabbt identifieras av kvinnan eftersom de gått i samma skola.

Den 24-årige mannen är dömd tidigare för ett liknande brott. Domen föll så sent som i maj i år och gällde försök till överfallsvåldtäkt i en förort till Stockholm. 24-åringen dömdes då till ett och ett halvt års fängelse. Men domen har överklagats till Svea hovrätt och i väntan på förhandlingarna i hovrätten så släpptes mannen på fri fot.

När det gäller den senaste händelsen i Bredaryd så nekar mannen till anklagelserna men erkänner att han varit inne i kvinnans lägenhet. Tingsrättsförhandlingarna kommer att starta den 10:e augusti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista