Nordiska mästerskap i Kanot i Jönköping

I helgen går Nordiska mästerskapen i kanot av stapeln i Jönköping. Ungefär 300 personer var igår samlade för att se de lovande kanotisterna.

- Det är ännu mer folkfest än vad jag vågat hoppats på, säger tävlingsledaren Magnus Mattson från Jönköpings kanotklubb.

I Rocksjöns vatten i centrala Jönköping var det dags för juniorer och 21-åringar att tävla i Nordiska mästerskapen i kanot. Seniorerna har nämligen bara några dagar kvar till VM så de lyste med sin frånvaro. Men, en ung lovande tjej från Huskvarna kanotklubb fanns på plats. Emma Andersson som tävlar i K2 med Annika Andersson från Ludvika, var överlägsna i sitt 1000 meterslopp...

- Vi har riktigt  bra flyt i kanoten, säger Emma Andersson

Och det var inte bara tävlingsdeltagare på plats. Många familjer följer med sina tävlande ungdomar. Rocksjöns gräsmattor liknade nästan en camping med prydligt uppradade husvagnar. I en av dom bor Lone Madsen från Köpenhamn.

- Det är första gången i Sverige och det är härligt, säger Lone Madsen.

Reporter Marcus Carlehed
 Marcus.carlehed@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista