Besvikelse för Harry Potterfans i Aneby - filmen kom bort

En av sommarens höjdpunkter på biografen i Aneby blev i stället en riktig flopp. Åtminstone för de som tänkt sig att se den senaste Harry Potterfilmen där i helgen.

Bussbolaget som skulle transportera filmen från Virserum till Aneby lyckades nämligen bara leverera den sista halvan av filmen. Den första försvann på vägen och är spårlöst borta, och visningarna i helgen fick ställas in.
-Det här känns inte bra. Vi hade samma problem med två filmer förra sommaren, ganska nya filmer som skulle dra stor publik, och så blir det så här, säger Jan Stark, ansvarig för konserhusbion i Aneby.

Konserthusbion hade räknat med att få in mellan 10.000 och 20.000 kronor, men istället blev det nu ledsna miner bland Harry Potterfantasterna i kommunen. Och Jan Stark är nu oroad för om det överhuvudtaget inte blir nån visning.

-Jag vet inte när vi kan få en ny film, och då åker ju många till grannkommunerna, när det dröjer för länge här, säger han.
Nyheterna har försökt nå det aktuella bussbolaget för en kommentar, men har inte lyckats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista