Asfalteringen av riksväg 31 kan tvingas göras om

Det var bara ett par månader sedan riksväg 31 mellan Tenhult och Nässjö fick ny asfalt. Men på flera sträckor blev asfalteringen misslyckad och vägen är full av gupp. Nu är risken stor att man måste göra om arbetet, det säger Kennet Johansson på Vägverket produktion till nyheterna.

Asfaltering kan jämföras med en deg som ska kavlas ut. Man måste kavla ut tillräckligt tjock deg för att den ska hålla. Dessutom spelar vädret en stor roll, säger Kennet Johansson. Asfalt blir precis som deg svårarbetad när det är kallt och sommarens ruskväder kan vara en av orsakerna till den misslyckade asfalteringen.

Vägverket har nu mätt ojämnheterna i vägen och väntar just nu på mätsvaren som ska visa om asfalten måste läggas om. Att lägga om asfalten innebär ytterligare kostnader för Vägverket produktion och är besvärligt eftersom trafiken måste ledas om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista