Tryggare miljö på Rosenlundsskolan

Nu ska tryggheten förbättras för eleverna på Rosenlundsskolan i Jönköping. I juni berättade nyheterna om mordhot och mobbning på skolan. Situationen var så allvarlig att kommunen tillsatte en utredning. Den är nu klar, och en rad saker ska förbättras för eleverna.

- Tre specialpedagoger ska sammarbeta i ett resurscentra, som ska bli Rosenlundsskolans nya hjärta, säger Rektor Peter Enhörning.

Det är en av flera förändringar som genomförs inför terminsstarten. Klassrum har målats om, Det ska bli färre elever i klasserna, större personalstyrka med fler specialpedagoger och fler vuxna i korridorerna.

En annan viktig del i arbetet mot kränkande behandling är att skolpersonal, föräldrar och fritidsledare ska få utbildning i ungdomarnas sätt att kommunicera via datorer och mobiltelefoner för mycket av mobbningen sker nämligen den vägen, det berättar skolans kurator Bo Sandberg.

- Det är ett hårdare tryck på eleverna idag. Man passar på varandra och skapar en dold plan för hur man ska bete sig. Man pratar mycket om varandra när man kanske borde prata lite mer med varandra.

Jenny Almlöf
jenny.almlof@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista