Sävsjörånarna kom inte åt de privata bankfacken

De tre eller fyra personer som rånade Swedbank i Sävsjö förra fredagen är fortfarande på fri fot men de kom inte åt några tillgångar från privata bankfack på banken. Det säger Swedbanks säkerhetschef Per Anders Lindström till nyheterna.

Swedbanks bankkontor i Sävsjö är öppet igen som vanligt sedan igår förmiddag och polisen jobbar nu med förhör av vittnen och jämför också rånet med liknande på andra platser.

Ett 30-tal banker rånas runt om i landet varje år men det här var ovanligt våldsamt säger Per Anders Lindström. Detta sätter extra fokus på säkerheten på banken, säger han. Personalen i Sävsjö har kunnat få hjälp efter händelsen i fredags.

- Vi har ett åtgärds- och stödprogram för den här typen av händelser som behövs för att kunna återgå till arbetet, säger Per Anders Lindström.  

Hur mycket pengar rånarna fick med sig avslöjar varken polisen eller bankledningen men Swedbanks säkerhetschef Per Anders Lindström kan lugna de som har smycken och viktiga papper i valven.

- Bankfacken är inte berörda, säger Per Anders Lindström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista