Stort intresse för de nya jobben på Sanmina

Telefonen har gått varm på företaget Sanmina i Forserum efter beskedet imorse om att företaget tänker nyanställa ett hundratal personer.

- Det är jättekul att det har vänt, säger Kent Damberg, ombudsman för IF Metall.

Forserumsborna kan glädja sig åt ett hundratal nya jobb under året som kommer efter att de lyckats kamma hem en ny stor order värd runt hundra miljoner kronor. Dessutom vänder de trenden och på huvudkontoret i USA har de bestämt att produktionen ska flyttas tillbaka från Ungern till just Sanmina i Forserum.

Nyanställningarna startar omgående och redan nu på förmiddagen samlades ledning och fackliga representanter för MBL-förhandlingar och många kan nu se fram emot att få nytt jobb igen.

Det har varit många turer genom åren. Så sent som i november förra året varslades 95 personer och idag har företaget runt 200 anställda. Men som mest hade företaget, som förr hette Segerström och Svensson, ett 600-tal anställda.

Sanminas VD Mats Sigfridsson är givetvis nöjd med nyanställningarna, men kan inte garantera något mer långsiktigt idag.

- Det scenariot vi ser nu är nästa år ut och sen är de nya förhandlingar och då får vi se vad framtiden utvisar, säger Sanminas VD Mats Sigfridsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista