Förälder misstänks ha försökt dräpa sitt barn

En förälder från Habo misstänks har försök dräpa sitt eget barn. Polisen utreder nu misstankar om försök till barnadråp.

Det var alldeles nyligen som SOS-alarm kontaktade socialjouren i Habo om att barnet farit illa. Tämligen omgående beslutades att fallet skulle polisanmälas. Polisanmälan kom in skriftligen till polisen från socialtjänsten under onsdagen.

Eftersom misstankarna ännu är mycket vaga vill polisen inte berätta mycket om vad som hänt, men enligt vad Nyheterna erfar är barnet under sju år, men det finns inga uppgifter om hur illa skadat barnet är eller om det krävts sjukhusvård.

Några förhör hade på torsdagseftermiddagen ännu inte hållits med föräldern som då inte heller hade delgivits misstanke.

Enligt polisen är uppgifterna än så länge vaga och man inleder nu arbetet med att förhöra personer som kan veta vad som hänt.

Parallellt med polisens brottsutredning har också socialtjänsten inlett sin utredning, men något omhändertagande av barnet har ännu inte varit aktuellt.

Polisen räknar med att ha nya uppgifter tidigast på måndag. Nästa vecka ska politiker i socialnämnden träffas och då kan det komma någon form av beslut om hur man ska agera.

Reporter: Peter Jernberg

peter.jernberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".