Polisen befarar mc-krig

Risken för ett krig mellan rivaliserande mc-gäng i södra sverige och i Jönköpings län är överhängande. Den bedömningen gör nu insatta källor vid Rikskriminalens underrättelsesektion.

Tranås pekas nu ut som en av åtta orter i södra Sverige där en stödgrupp till Outlaws som kallar sig Loyalty BFL Sweden, har etablerat sig. Det skriver Dagens Nyheter.

Outlaws expanderar just nu kraftigt i Sverige och polisen befarar bråk mellan dom och de rivaliserande mc-gängen Hells-Angels och Bandidos.

Nyheterna berättade tidigare i somras att samtliga av de tre stora kriminella mc-gängen nu är etablerade i Jönköpings län genom stödgrupperingar, något som oroar polisen i länet.

Rough creed är supporters till Outlaws och de har en handfull medlemmar och egen lokal i Jönköpingstrakten.

Samtidigt finns nu ocskå x-team etablerade i Jönköpingstrakten, en supporterorganisation till Bandidos, även här finns personer dömda får våldsbrott, några grova.

Nu visar det sig också alltså att stödgruppen till Bandidos BFL, har etablerat sig i Tranås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".