Landslag polisanmält efter badbråk

Svenska ungdomslandslaget i kanot har polisanmälts efter ett bråk på Rosenlundsbadet i Jönköping.

Badpersonal har vittnat om högljudda och stökiga ungdomar som dessutom ska ha trakasserat andra besökare på badet. Enligt personal vid badet som Nyheterna har talat med så ljög flera medlemmar i landslaget om sin ålder för att komma in på avdelningen och tjejer och killar badade i relaxavdelningen tillsammans trots att det är uppdelade avdelningar.

- Det var rena apberget. Ett jädra hallå. De spottade vatten på varandra så det stänkte på allt och alla. Två damer som fanns där fick nog och gick hem, säger en manlig besökare som bevittnade händelsen.

Flera gånger fick personalen på Rosenlundsbadet i Jönköping gå in till relaxavdelningen för att försöka lugna ungdomslandslaget, som de beskriver som högljudda och stökiga.

När den kvinnliga kanotledaren fick för sig att en av badgästerna tjuvkikade på flickorna i laget gick det över till handgripligheter. Det berättar den manlige badbesökaren.

- Kanotkillarna försökte tränga undan mig och sedan sprang de över mina ben för att psyka bort mig.

Mannen upplevde situationen som så hotfull att han polisanmälde det hela. Ledaren som var med landslaget vill inte kommentera händelsen. Förbundets ordförande, Kent-Åke Lundberg var själv inte på plats men säger så här.

- Jag har hört brottsstycken av vad som kan ha hänt men jag vet inte vad som hänt och kan därför inte ha någon uppfattning om det. Våldsamheter har jag aldrig tolererat men vi vet ju inte vad som hänt, säger Kent-Åke Lundberg.

Polisutredningen har nu lagts ner, eftersom ord står mot ord. Kanotförbundet fortsätter sin utredning kring händelsen.

Reporter: David Westh

david.westh@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".