Irina fick bilen förstörd av tappat virke

Det gäller att hinna med att ta registreringsnumret om man råkar ut för en olycka och får tappad last på sin egen bil. Annars kan det stå en dyrt, trots att man själv inte gjort något fel.

Det har Irina Omanovic från Vetlanda lärt sig.

När Irina Omanovic var ute och åkte bil med sin familj på länsväg 127 mellan Vetlanda och Sävsjö igår krossades deras vindruta plötsligt när lastbilen framför tappade last.

– Helt plötsligt föll en träbit eller en sten eller något tungt av lastbilen och landade på vår vindruta som sprack.

Efter den första rädslan och förvirringen försökte familjen följa efter lastbilen, men förgäves eftersom den körde jättesnabbt och att deras vindruta inte gick att se igenom.

Och på grund av att de inte hann ta registreringsnumret så tvingas de betala självrisken på bilen, trots att den är helförsäkrad.

– Det handlar om 6 000, det är mycket pengar, säger Irina och undrar om någon annan möjligtvis sett den snabbkörande lastbilen och kanske tagit registreringsnumret.

Det var vid halvtvåtiden igår eftermiddag (fredag) lastbilen ska ha tappat last.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".