Politikerns fru: "Skvallret är påfrestande"

Den kvinna som misstänktes ha misshandlats av sin make, en moderat politiker i Jönköping, har nu tröttnat på allt prat kring händelsen.

Kvinnan säger till Nyheterna att hon hört många påstå helt felaktiga saker om henne och speciellt har hon reagerat på en insändare i en lokaltidning om att hon bland annat skulle lida av dåligt självförtroende.

Kvinnan vårdades en längre tid på universitetssjukhuset i Linköping med svåra skador och den moderate politikern satt häktad misstänkt för grov misshandel. Men han menade att hustrun fallit nerför en trappa och han släpptes sedan och utredningen las ner. Kvinnan själv har inget minne av händelsen.

Hon berättar för Nyheterna att hon är hemma och mår allt bättre nu, men att allt skvaller är påfrestande. Idag har hon även själv skrivit en insändare i Jönköpingsposten där hon rättar falska uppgifter som spridits om henne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".