Fäger sköt J-Södra över strecket

Streckstriden i Superettan går vidare. Efter 1-0 mot topplaget Åtvidaberg tog sig J-Södra över nedflyttningsstrecket. I en match med mycket kamp blev Johan Fägers mål i andra halvlek matchens enda.

- Tommy Thelin slog ett inlägg, Elmander gick upp för att nicka men träffade inte bollen. Då damp den ner på mina fötter och enda tanken var att få bollen på mål, sade målskytten Johan Fäger.

Målet, i 56:e minuten, föregicks av en rad fina passningar och kom när J-Södra hade sin bästa period i matchen.

- Matchen präglades av aggressivitet och jag är mycket missnöjd med vårt anfallsspel, sade ÅFF:s tränare Peter Swärd.

Efter en jämn matchstart tog Åtvidaberg hand om mittfältet i första halvlek och hade ett stort spelövertag, men utan att skapa speciellt många målchanser.

Ett byte på innermittfältet, Aram Ibrahim ut och Fredrik Fendrich in, gav önskad effekt i början av andra halvlek. Spelet jämnades ut och J-Södra började komma runt på kanterna och på ett sådant anfall gjordes 1-0.

Nästan omedelbart efter målet satte Åtvidaberg full fart framåt, pressade tillbaka J-Södra sista halvtimmen, men utan att skapa några heta målchanser.

I J-Södra var forwarden Johan Fäger och vänsterbacken Tomas Backman tongivande.

Henrik Gustavsson
henrik.gustavsson@sr.se

J-Södra-Åtvidaberg 1-0 (0-0)

1-0 (56) Johan Fäger
Publik: 2470

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".