Balkongtjuvar oroar Jönköpingsbor

Flera personer i Jönköping har de senaste dagarna haft inbrott där tjuven tagit sig in genom fönster eller via balkongen.
Senast inatt var det en kvinna på Ekhagen som slog larm om att hennes balkongdörr stod på vid gavel.

- Det är obehagligt att man inte kan ha balkongdörren öppen, det är läskigt, säger Anna och Anne Ketola som bor på Ekhagen.

På bara några dagar har det alltså varit fyra inbrott i Jönköping där gärningamannen tagit sig sig in via balkongen eller ett fönster.

Polisen i nuläget ingen misstänkt men har vissa spår att gå på och det har gjorts iaktagelser på att det rör sig om en gärningsman. Sannolikheten att det samma person i alla fyra fall är stor, menar Stefan Ingsberg som är förundersökningsledare på brottssamordningen på polisen i Jönköping.

Å han uppmanar till att man ska vara försiktig.

- Man ska alltid tänka sig för om man bor på markplan. Vill man ha dom öppna ska man i allafall spärra dom på något sätt så man inte kommer in lätt,  säger han.

- Behöver man vara orolig?

- Nej det tycker jag inte, sen den 18 augusti så är det fyra inbrott av den här typen..., säger Stefan Ingsberg

Reporter Helen Birch
 helen.birch@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".