Vetlanda fick egen "Walk of Fame"

Det var runt femtonhundra personer som samlades på torget i Vetlanda för att vara med om invigningen av kommunens egna Walk of Fame. Fem framstående Vetlandabor fick äran att få en minnessten framför stadshuset.

Initiativtagare till det här är Vetlanda kommun och olika näringslivsorganisationer i kommunen. Syftet är att kända personer som på ett positivt sätt gjort Vetlanda synligt ska få en egen minnessten i centrum.

Hedersplatsen består av en stenpelare dekorerade med gjutna aluminiumplattor, utformade som stjärnor.

Lena Philipson var en av dem fem som idag fick avtäcka sin minnessten. Men hon kunde inte komma till evenemanget. Hon tackade istället genom en direktlänk över telefon.

-Jag är så ledsen att jag inte kunde komma idag. Vetlanda betyder jättemycket för mig. Det går aldrig ur mig.

En annan som fick en granitsten på torget var pianisten Putte Nelsson, känd från teveprogrammet Så ska det låta.

-Jag är så glad över det här. Jag har inte så många kompisar kvar här, men mina föräldrar bor fortfarande här. Och det känns alltid lika skönt att komma hem, säger han.

En av alla Vetlandabor som kommit till torget, Sonja Johansson, tycker att kommunen behöver något positivt efter de senaste skriverierna i media kring fallet Louise.

-Det behövs några sådana här ljuspunkter. Att det inte bara är tråkigheter, säger hon till Nyheterna.

De andra som fick en minnessten på torget i Vetlanda var bandyprofilen Jonas Claesson, näringslivsmannen Verner von Seilitz och poeten Pelle Näver.

Marcus Carlehed

marcus.carlehed@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista