Brända tomten i Jönköping såld

I dag blev det klart att Fastighetsbolaget AO Fastigheter köper den så kallade ''brända tomten'' i kvarteret Arkadien vid Smedjegatan i Jönköping för 13 miljoner kronor.
AO Fastigheter har sitt säte i Jönköping och är ett fastighetsbolag sprunget ur dataföretaget Axxos. Bolaget äger hittills hyresfastigheter och affärslokaler utanför centrala Jönköping, i Huskvarna, Tenhult och Barnarp. Men nu har företaget alltså köpt både den ''brända tomten'' och stenhuset intill, på Smedjegatan i centrala stan för drygt 13 miljoner kronor, av dödsboet efter affärsmannen Mats Hultgren. Det var ju den 11:e februari i år som storbranden härjade i centrala Jönköping och hela trähuskvarteret mellan Smedjegatan och Södra Strandgatan blev lågornas rov. Länge så har dödsboets advokat fört förhandlingar med olika intressenter, men idag blev det alltså klart. Men det som ännu inte är klart är hur AO fastigheter kommer bebygga tomten. Men där kommer även kommunen att ha ett finger med i spelet, säger Benny Hunemark på stadsbyggnadskontoret, till Nyheterna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".