J-Södra nära skräll mot Häcken

Häcken, med allsvenska ambitioner, dominerade matchbilden kraftfullt, men ändå var J-Södra nära att ta poäng. Patrik Elmander gjorde 2-2 med fem minuter kvar, men bara tre minuter senare avgjorde Häcken med ett 3-2-mål.

2-17 i skott på mål talar klarspråk. Så stor var skillnaden mellan J-Södra och Häcken. Ändå var det 2-2 när klockan stod på 84 minuter. Två skott på mål räckte för att Patrik Elmander skulle kunna göra två mål.

- Vi gjorde en bra match, var välorganiserade och nu känns det surt att tappa poäng. Men vi är på rätt väg, sade målvakten Mikael Axelsson.

Axelsson var planens gigant tillsammans med Häckens islänning Ari Skulason. Skulason hade massor av vassa skott, gjorde två mål, men kunde gjort fler om inte Axelsson storspelat.

Det var 1-1 i paus, sedan Patrik Elmander nickat in 1-1 när bara sekunder återstod av första halvlek. Det var J-Södras första avslut på mål.

I andra halvlek blev J-Södra rejält tillbakapressade och när Häcken gjorde 2-1 kändes Södrapoäng väldigt avlägset.

Men Elmander fick en ny chans med fem minuter kvar mycket tack vare ett slapphänt Häckenförsvar och han gjorde 2-2. Inte ett dugg rättvist.

Då blev J-Södra lite för ivriga. Istället för att bevaka den poäng man hade, började Jspelarna attackera på ett sätt som man inte gjort tidigare. Det gav blottor bakåt och på ett sådant tillfälle gjorde Häcken 3-2.

Läget i tabellen är oförändrat. J-Södra har sex poäng ner till lagen under nedflyttningsstrecket. Nästa måndag väntar en mycket viktig streckmatch borta mot Öster.

J-Södra-Häcken 2-3 (1-1)
0-1 (29) Skulason
1-1 (45) Elmander
1-2 (71) Skulason
2-2 (85) Elmander
2-3 (88) Mambo-Mumba
Publik: 2144

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista