Landstinget - ett år efter valet

Valet för ett år sedan ledde till maktskifte i landstinget. Det som då kanske avgjorde var, att den borgerliga alliansen lovade väljarna ökad tillgänglighet och bättre bemötande inom sjukvården.
Hur har det gått?

-Jag tycker, att jag alltid blir bra bemött och får hjälp, när jag behöver och det har gått lite för kort tid, säger en väljare som Nyheterna pratat med.

Socialdemokraten Lars Isaksson, som fick lämna makten i landstinget efter förra årets val, säger så här om alliansens första år:

-Jag tror inte att patienterna har märkt så mycket. Pratet om, att vi inte hade tillräcklig tillgänglighet och satsade som vi borde, har kommit på skam eftersom de inte har levererat något alls, tycker han.

Centerns Rune Backlund är en i den alliansregering, som nu styr landstinget. Han säger att de förändringar man lovat inte kan ske över en natt.

-Jag träffar patienter dagligen som framför synpunkter på tillgängligheten och vårt mål är att förbättra den, säger Rune Backlund.

Lars Isaksson tror att det efter hand kommer att visa sig allt större skillnader mellan hans och de borgerligas sätt att sköta länets sjukvård.

-Nu går vi in i ett budgetarbete, och jag tror att när vi är klara med det kommer skillnaden att synas tydligt, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista