Kvinnojour vill ha ett kvinnohus

Kvinnojouren i Jönköping vill inrätta ett särskilt kvinnohus i kommunen. Det för att kunna ge misshandlade kvinnor bättre hjälp.
Idag förfogar kvinnojouren över en lägenhet i Jönköping, en lägenhet som är till för direkta nödsituationer och där bara en kvinna i taget kan bo med sina barn. Men i ett kvinnohus så skulle kvinnojouren kunna arbeta annorlunda med möten och förebyggande verksamhet. Där skulle drabbade kvinnor kunna hjälpa varandra i större utsträckning och det skulle finnas plats för barngrupper för deras barn. Och med en eller två anställda skulle det alltid finnas någon att prata med. Det är första gången som Kvinnojouren har krävt ett kvinnohus i Jönköpings kommun och nyligen kallades jouren till möte för att presentera sina tankar. Eftersom trycket på kvinnojouren har ökat de senaste åren i takt med att fler misshandlade kvinnor vågat polisanmäla sina män så menar Cristina Gustavsson att det nu är nödvändigt att utveckla verksamheten i Jönköping. - Dom flesta städer i den här storleken har ju ett kvinnohus, säger Christina Gustavsson till Nyheterna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista