Mullsjö - ett år efter valet

Mullsjö Framtid blev största parti i Mullsjö för ett år sedan och styr nu kommunen i spetsen för en borgerlig koalition.
Men det har varit en skakig resa för de nyblivna politikerna. När man tog beslut om en bantad skolorganisation blev reaktionen häftig. Nu ser det dock ändå ut som de flesta är nöjda med skolan.

- Vi var tvungna att göra något så som det ekonomiska läget var och starten har varit jättebra både från personalen och elevernas sida, säger rektorn Ingrid Kullman på Trollehöjdsskolan.

- Men har inte resurserna blivit sämre för skolan?

-  I och med omorganisationen har vi fått ihop fler resurser. Det är klart vi fått skapa större klasser och självklart vet vi inte hur det blir i framtiden, men vi tror på det här och att det blir bra för våra barn och elever, säger hon.

Eleverna verkar också tycka, att det är bra att alla högstadieelever går på samma skola.

- Jag hoppas och tror på den här skolan och att det kommer att bli bra. Får det sätta sig, så kommer det bli bättre - en liten kommun kan inte ha tre grundskolor, säger Joakim Stenberg, Mullsjö Framtid.

- Är ekonomin i balans nu?

 - Kan jag inte påstå, en kommun vrider man inte rätt så fort med 38% minus i soliditet, säger Joakim Stenberg.

                                     Reporter Odd Clausen
 odd.clausen@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista