Valsarna protesterar

Speedwaylaget Valsarna vill visa sitt missnöje med reglerna genom att lämna in en protest till förbundet efter fredagens kvalmatch mot Lejonen. Gislavedslaget Lejonen vann den matchen med futtiga tre poäng, när matchen i fredags bröts på grund av störtregn - och det blev därför Lejonen, som gick upp i elitserien.

Valsarnas pressansvarige, Sven-Erik Karlsson, säger till Nyheterna, att man vill att förbundet ska ändra reglerna, så att samma regler ska gälla i elitserien som i allsvenskan.
Om det hade varit samma regler, så hade Valsarna och inte Lejonen gått upp till elitserien.

-Vi räknar inte med att reglerna ska ändras efter vår protest, men vill markera vårt missnöje med hur det är, säger Valsarnas Sven-Erik Karlsson.

Tony Olsson, idrottschef på motororganisationen Svemo, säger att förbundet aldrig tidigare fått in en sådan här protest. Han vill därför inte uttala sig, förrän han har nåtts av protesten.
Men även han har svårt att se att protesten går igenom och att Lejonen därmed berövas sin nyvunna plats i elitserien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista