Uppsägningen av Hanna ses över

Styrelsen i Eksjöbostäder kommer att se över uppsägningen av 19-åriga Hanna Flatebö. Det säger styrelsens ordförande Rolf Abelsson.

Nyheterna rapporterade tidigare idag om Hanna, som blev uppsagd från det kommunala bostadsbolaget, trots att hon bara hade fått en muntlig varning och inte har någon annanstans att bo.

Och Rolf Abelsson blev överraskad över den snabba uppsägningen av Hannas hyreskontrakt

19-åriga Hanna Flatebö blev uppsagd från det hyreskontrakt hon hade med det kommunala bostadsbolaget Eksjöbostäder. Det hela skedde med mycket kort varsel. Hon har nu bara några dagar på sig att flytta från sin lägenhet och hon har ingen annanstans att bo.
Uppsägningen av Hannas hyreskontrakt skedde trots att socialtjänsten stod för hyran av lägenheten och var villig att fortsätta stå för den.

Men trots att det är just kommunen, som har ansvar för dem, som är bostadslösa, så är inget bostadsbolag -inte ens de kommunala- enligt lagen tvingade att hyra ut till någon.
Men frågan är ju då: vart ska Hanna nu ta vägen?

Frågan är vilka spelregler som egentligen gäller. Enligt Hannas pappa, som har pratat med samtliga boende i trappuppgången, så var det bara en granne, som klagat på Hanna.
Men det handlade i första hand inte om att hon kommit hem sent på natten och genom det stört tystnaden. Snarare störde grannen på hennes kläder, hennes utseende och hennes kompisar. Och det var uppenbarligen tillräckligt.

Styrelsen i Eksjö bostäder ska alltså se över det här fallet. Men beskedet Hanna har fått från Eksjöbostäder är att hon inte är välkommen att hyra någon ny lägenhet. Styrelsen har möjlighet att ändra bolagets stadgar, men att det verkligen sker är mindre troligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista