Så blir tågtrafik till Halland bättre

Tågtrafiken mellan Nässjö och Halmstad måste utvecklas och förbättras. Det tycker fackförbundet SEKO, som igår bjöd in kommunala politiker och representanter från länstrafiken till en idékonferens i Hyltebruk om hur de kan samverka för att få en bättre tågtrafik mellan Jönköpings och Hallands län.

SEKO vill bland annat ha bättre underhåll av hållplatserna och ett nytt biljettsystem och man kom överens om att göra en gemensam skrivelse till Banverket.

Hans Andersen är avdelningsordförande på SEKO i Halland och Jönköpings län.

Nästa år börjar upphandlingen om vad som ska hända med tågtrafiken mellan Nässjö och Halmstad i framtiden och under 2010 ska ett beslut fattas. Och för att kunna påverka det här beslutet anordnade SEKO idékonferensen.

I Hyltebruk fanns bland andra kommunala politiker från Halmstad och Gislaved på plats. Liksom representanter från Jönköpings länstrafik.
Under dagen diskuterades det, hur det går att utveckla och förbättra tågtrafiken mellan länen. Bland annat genom att samarbeta över länsgränserna, utveckla ett nytt biljettsystem, bättre underhåll av hållplatserna och ett resecentrum i Halmstad. Och diskussionerna resulterade alltså i en gemensam skrivelse till Banverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista