Hur ser framtiden ut för Eksjö kommun?

Det ska några av de förtroendevalda politikerna försöka ta reda på, och därför går de nu ut och frågar flera hundra av medborgarna om, vad de egentligen tycker om kommunen.

Hur ser framtiden ut för Eksjö ut år 2020? Det ska några kommunpolitiker försöka ta reda på, och börja planera för. Men de ska inte göra arbetet på egen hand. Därför vänder de sig nu ut till kommuninvånarna för att få reda på vad de tycker om kommunen idag - men också vad man vill att Eksjö ska vara i framtiden.

Mellan 2 till 300 hundra invånare kommer snart få svara på en enkät som politikerna satt samman - med frågor som rör miljö, välfärd, näringsliv - och framförallt vilken anda det finns i kommunen idag. Politikerna vill alltså börja planera för år 2020 redan nu, det handlar om 13 år fram i tiden - väldigt långt fram - medger Östen Johnsson som är ordförande för vision 2020.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista