Bussbolag anmält för grovt bedrägeri

Närmare fyra miljoner kronor ska felaktigt ha betalats ut till det nu polisanmälda bolaget, som enligt Jönköpings kommun, uppgivit falska uppgifter, om hur långa sträckor det kört med sina skolbussar.

Åke Andersson, planeringschef på skolförvaltningen i Jönköping står bakom anmälan

Det var när Jönköpings kommun gjorde stickprovskontroller på skolskjutsarna i våras, som det framkom, att en av de 14 bolag, som kör skolbuss i Jönköping lämnat felaktiga uppgifter.

Genom att uppge, att man kört betydligt längre sträckor än man i verkligheten gjort, så har bolaget fått alldeles för mycket betalt av kommunen.
Mellan 2002 och 2007 ska närmare fyra miljoner kronor ha betalats ut felaktigt till bolaget, enligt den granskning som gjorts av en revisionsbyrå och av kommunens jurister.

Jönköpings kommun ska nu se över, hur systemet med utbetalningarna av skolskjutsarna kan förändras. Och Åke Andersson medger, att det nuvarande systemet inte fungerat

Eftersom kommunen behöver tid att se över ett helt nytt system angående skolskjutsarna, så har det avtal som gäller för de nuvarande 14 bussbolagen förlängts. Alltså även avtalet med det bussbolag, som nu polisanmälts för grovt bedrägeri.

-Men så länge det inte är fällt, så lär det fortsätta köra skolbuss i kommunen, säger Åke Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista