SJ-tågen ska gå i tid

Nu ska SJ försöka komma tillrätta med alla förseningar. Ett första steg blir att alltid låta SJ-tågen avgå i tid och inte vänta in andra tåg som är försenade. Istället sätter man in bussar som kör de försenade passagerarna, bland annat från Nässjö.
SJ:s argument är att alla dom som sitter på tåget som går i tid, kommer fram i rätt tid. Och går tågen när de ska, uppstår det inte heller några kedjeeffekter, som att om stockholmståget väntar in ett annat tåg i Nässjö, så anländer det försent till Stockholm, och då kommer i sin tur Gävletåget iväg sent. På det sättet ska det i slutändan bli bättre för passagerarna att tågen inte väntar. Samtidigt som SJ satsar på att tågen ska gå i tid, hyr man in ersättningsbussar som ska stå redo hela tiden och vänta på att resenärer ska missa ett tågbyte. Bussarna ska vara redo på vissa stationer där det ofta blir förseningar, till exempel Nässjö och Alvesta.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista