Effektiviserad lagning ger sämre elevmat

Habo kommuns politiker har effektiviserat matlagningen till skola och dagis så mycket att det gått ut över matkvaliten.
All mat till 1700 elever och dagisbarn lagas på samma ställe och det gör att man måste hålla maten varm i uppemot tre timmar och det är högt över livsmedelsverket rekommendationer. Det säger Lena Bergström, Habos kostchef till Nyheterna. Maten blir inte otjänlig eller full med bakterier. Däremot tappar den näring och blir allmänt tråkigare. Lena Bergström har nu skrivit till politikerna och kräver att man gör investeringar som gör att maten inte hålls varm så länge. Hon ser helst att maten förlagas och sedan kyls ned. Maten ska sedan lagas klart på respektive skola. Om politikerna köper förslaget kan det införas tidigast hösten 2004.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".