Intersport varslar i Jönköping

Intersport ska lägga ner sitt huvudkontor i Jönköping. Det beslutet fattades idag av företagets styrelse. Drygt 60 anställda berörs av nedläggningen. Samtliga av dessa har erbjudits jobb i Göteborg, där det nya huvudkontoret ska öppnas till våren.

I Jönköping kvarstår dock sportföretagets ekonomiservice och lagerverksamhet.

Sedan 70-talet har Intersport funnits i Jönköping och idag tog alltså styrelsen beslutet att huvudkontoret ska flyttas från Jönköping till Göteborg.

Drygt 60 anställda finns idag på kontoret och alla dom erbjuds nu att flytta med till Göteborg - men Fredrik Johanson inser att det kan bli svårt för många att göra det.

Samtidigt som Intersport nu flyttar huvudkontoret till Göteborg så finns lagerverksamheten kvar i Jönköping och där kommer man satsa framöver. Tillsammans med DHL kommer man att skapa ett så kallat sportlogistiskt center och det kan på sikt innebära nya jobb i Jönköping.

Att verka i en storstadsregion är, enligt styrelsen, avgörande för detaljhandeln och utvecklingsarbetet inom sortiment, marknad och retail.

Koncentration av intressenter i Göteborgs-regionen skapar möjlighet till ökade kontakter, vilket stärker organisationen ytterligare, menar styrelsen.

Verksamheten kommer att flyttas under senvåren 2008.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".