Giftrök sprids i Forserum

Alla Forserumsbor uppmanas att hålla sig inomhus och att stänga dörrar och fönster. Giftig rök sprids just nu över samhället sedan en brand brutit ut i en plastfabrik.

Det är FIAB:s fabrik på Fabriksgatan i centrala Forserum som brinner. Branden utbröt vid sjutiden och den är fortfarande inte helt under kontroll.

Polisen och räddningstjänst förbereder en eventuell evakuering om släckningsarbetet inte lyckas. En sådan evakuering kan komma att beröra flera hundra personer.

Ett 50-tal brandmän arbetar med att bekämpa branden. Enligt räddningstjänsten kan det vara syntetisk latex som brinner. Den innehåller giftiga ämnen och därför uppmanas allmänheten att hålla sig inomhus.

Enligt uppgift från polisen har åtta anställda evakuerats från fabriken under kvällen. En fick syrgas, men ingen har behövt uppsöka sjukhus. Vårdcentralen i Forserum har öppet under natten för dem, som är oroliga för skador efter att ha inandats rök.

För mer information lyssna på P4 - vi sänder var 20:e minut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".